Info Panel
You are here:   Home  /  Uncategorized  -  Page 2

GJYQET SPECIALE DHE USHTARAKE

Ngjarjet reale të torturave, internimeve, ekzekutimeve, burgimeve, të vuajtura nga intelektualët, që cilësoheshin si “kërcënimi i kombit”, përfshijnë një periudhë 6-vjeçare, që nis nga 15 Dhjetori 1944 kur Këshilli Antifashist …

Jul 2014 Read More →

QENDRESA ANTIKOMUNISTE

Shqipëria një rezistencë antikomuniste Në mbarë Europën revolta e parë antikomuniste njihet ajo e vitit 1956 në Hungari e cila bëri jehonë në të gjithë kampin socialist. Por shumë studentë …

Jul 2014 Read More →

NJE DITE NE KOMUNIZEM

Blloku vs Shqiptarët Shqipëria në komunizëm karakterizohet nga një kontrast i theksuar mes jetës së bllokut (zonë në qendër të Tiranës, e privilegjuar nga të tjerat, ku jetonte diktatori dhe …

Jul 2014 Read More →

SHQIPERIA BURG

“Shqipëria e vogël kishte në periudhën e diktaturës 23 burgje dhe 48 kampe internimi. ”Gjatë sistemit komunist u burgosën dhe u pushkatuan nëpër burgje gjithsej 6535 viktima. Shqipëria burg filloi …

Jul 2013 Read More →

Harta e Kujtesës

Kliko për të parë hartën Digjitale Projekti për vendndodhjet e kujtesës synon të krijojë një hartë dixhitale, përmes së cilës çdo qytetar, veçanërisht të rinjtë dhe shtetasit e huaj, mund …

Sep 2012 Read More →