Info Panel
You are here:   Home  /  Articles by admin

20 SHKURT ’91

Rrezimi i bustit te Enver Hoxhes ne 20 shkurt 1991 eshte padyshim nje nder ngjarjet me te spikatura qe ndikuan ne renien totale te regjimit komunist ne Shqiperi. Rrezimi i …

Jul 2014 Read More →

REVOLTAT

Revolta e Spaçit nisi më 21 maj 1973 si një kundërshtim i thjeshtë i rregullave, dhe kjo ishte vetëm një shkas për kundërshtim të thellë e kuptimplotë të regjimit nga kundërshtarët …

Jul 2014 Read More →

DIKTATORI & BIJTE E TIJ

 Enver Hoxha ishte udhëheqësi komunist i Shqipërisë nga viti 1944 deri në vdekjen e tij në vitin 1985, si Sekretar i Parë i Partisë së Punës së Shqipërisë. Ai ishte kryetar i Frontit Demokratik të Shqipërisë dhe komandant i përgjithshëm i forcave të …

Jul 2014 Read More →

PUNE TE DETYRUARA & VEPRAT

Në 50 vjet diktaturë komuniste, shqiptarët kanë kryer 914 000 vite burgu dhe 256 146 vite internim. Të burgosurit politikë ishin “Skllevërit e shtetit” të cilët detyroheshin të punonin pa pagesë në vendet …

Jul 2014 Read More →

VETEIZOLIMI

Diktatura komuniste e izoloi Shqipërinë nga bota me tela me gjemba, me ushtarë dhe qen kufiri duke dashur të fshehë të vërtetën mbi shtypjen, mbi burgosjet politike, dhe që bota …

Jul 2014 Read More →

RELIGJIONI

Komunizmi e shihte fenë si pengesën më të madhe për ndërrimin e rendit të ri komunist pasi “parimet e faljes, dashurisë universale, mëshirës i mosrezistencës së krishterë ndaj të keqes …

Jul 2014 Read More →

ARTISTE (Të dënuar & internuar)

  Diktatura dënoi artin si kundërshtar politik ! Në Shqipërinë e diktaturës nuk u dënuan vetëm kundërshtarë politikë apo tradhëtarë lufte por u dënuan edhe shkrimtarë e artistë, libra, lexues, …

Jul 2014 Read More →

GRA (Të dënuara & internuara)

    A dënoheshin gratë ? Shteti shqiptar komunist nuk dënoi vetëm burrat, por edhe gratë madje edhe fëmijët u rritën në kampe internimi si të dënuar përt ë vuajtur.  Dhjetëra …

Jul 2014 Read More →

TORTURAT

Tortura siaps Konventës së OKB-së : “Torturë quhet çdo veprim, me anën e te cilit një personi i janë shkaktuar me dashje dhimbje ose vuajte te renda fizike ose mendore, …

Jul 2014 Read More →

STALINIZMI NE SHQIPERI

Josef Stalin lindi me 18 Dhjetor 1878 në Gori të Gjeorgjisë ishte udhëheq dhe burështetas suprem i Bashkimt Sovjetik.Stalin njihej si njeri kontravers a i deklarohej para popullit si udheheqs i pa gabushem dhe …

Jul 2014 Read More →