Info Panel

Rreth Nesh

Muzeu i Memories është një projekt i ideuar dhe realizuar nga Instituti Shqiptar i Studimeve Politike dhe i mbështetur nga Ministria e Kulturës për ndërtimine një muzeu virutal në kujtim të krimeve dhe viktimave të komunizmit i titulluar muzeuimemories.com

Qëllimi: Ky projekt i përgjigjet nevojës për të nderuar dhe memorializuar viktimat e krimeve të komunizmit dhe nevojës për të informuar brezin e ri dhe shqiptarët që jetojnë në emigracion me krimet,dënimet,apo burgjet e diktaturës komunistë në Shqipëri.

 

Grupi i punës:

2Drejtues i Projektit: Prof.As. Afrim Krasniqi

 

Kurator i Muzeut: Ark. Migen Qiraxhi

 

Ekspert për të dhënat historike: Lazer Stani

 

Kordinator i Projektit : Rigels Xhemollari

 

Përshtati në gjuhën angleze, Borana Elezi 

 

 

 

Partnerët:

Ministria e Kulturës

Instituti i Studimeve të Krimeve të Komunizmit

Muzeu i Kujtesës, Shkodër

Referencat dhe burimet e informacionit:

Arkivi i Ministrisë së Brendëshme

Arkivi i ISSK

Arkivi, Muzeu i Kujtesës Shkodër

Libra:

Genocidi mbi elitën intelektuale të kombit shiqiptar nën tërrorin komunist, nga Tomor Aliko

Dosja e diktaturës-Tiranë 1995, nga Pjetër Pepa

Tragjedia e Klerit Katolik ne Shqiperi-2007, nga Pjetër Pepa

Sistemi i ndëshkimeve në shqipëri gjatë regjimit komunist, nga Femi Isufaj

Libri i Zi i komunizmit shqiptar, nga Agim Musta

Kryengritjet e para kundërkomuniste, nga Uran Butka

Diktatori, nga Blendi Fevziu

Interneti dhe mediat